به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از مسکو، وزیرامورخارجه کشورمان در پایان سفر کوتاه به روسیه و مذاکرات فشرده خود با سرگئی لاوروف، این سفر را پر دستاورد و دارای اهمیت در آینده روابط دو کشور ارزیابی کرد.
مسئله قرهباغ و آینده همکاری ایران و روسیه در موضوع تامین صلح و ثبات در این منطقه، برجام، تحولات مهم بین المللی، از جمله سوریه، افغانستان و یمن از محورهای مهم گفتگوی وزرای امورخارجه ایران و روسیه بود.
ظریف در نشست مشترک خبری با همتای روسی خود با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی گفت: اگر تا روز ۲۱ فوریه، یعنی کمتر از یکماه دیگر آمریکاییها به برجام بازنگردند، ایران اجرای پروتکل الحاقی را متوقف میکند. با تغییر دولت در آمریکا ما حرفهایی شنیدیم، اما اقدامی ندیدهایم. اگر تا ۲۱ فوریه اقدامات مناسب برای بازگرداندن روابط اقتصادی ما صورت نگیرد، طبق قانون مجلس عمل خواهیم کرد.
لاوروف هم گفت: مسکو و تهران اجرای کامل برجام را خواستار هستند. جو بایدن رئیس جمهوری جدید آمریکا برای مذاکره درباره بازگشت به توافق هستهای ایران ابراز علاقه کرده است، اما واشنگتن هنوز به دنبال مذاکرات با تهران نیست. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در دیدار با همتای ایرانی خود گفت: مسکو و تهران هر دو علاقهمند به اجرای کامل توافق هستهای هستند.
لاوروف تصریح کرد: نجات برنامه جامع اقدام مشترک در مورد مساله هستهای ایران یکی از حادترین موضوعات در دستور کار است.
امضای موافقتنامه امنیت سایبری نقطه عطف مهمی در حوزه همکاری دو کشور در امنیت سایبری، یکی دیگر از برنامههای آقای ظریف در مسکو بود.
از مزایای این موافقتنامه هماهنگی و همکاری طرفین در مجامع منطقهای و بین المللی برای تضمین امنیت ملی و بین المللی اطلاعات میباشد. ایران و روسیه در گروه امنیت اطلاعات سازمان ملل، مواضع مشترک و همکاری نزدیکی با یکدیگر دارند.
این موافقت نامه عطف به معاهده اساس روابط متقابل و اصول همکاری بین دولتهای طرفین به تاریخ ۱۲ مارس ۲۰۰۱ در راستای تقویت و گسترش همکاریهای منطقهای و بین المللی میباشد.
حوزههای خاص همکاری دو کشور وفق این موافقتنامه شامل تقویت امنیت اطلاعات، مبارزه با جرائم ارتکاب یافته با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات، کمکهای فنی و فناوری، همکاری بین المللی شامل شناسائی، هماهنگی و انجام همکاری لازم در مجامع منطقهای و بین المللی برای تضمین امنیت ملی و بین المللی میباشد.
این موافقتنامه حوزههای مقابله با تهدیدات و تبادل اطلاعات و همکاری در حوزه اجرای قانون با هدف پیگیری، کشف، مبارزه، تحقیق و پیگرد قضائی جرائم با استفاده از فناوری، واکنش به حوادث رایانهای را نیز شامل میگردد.